Kako Mjesec utječe na uvjete ronjenja?

74

Od veljače ove godine zaljubljenici u rijetke modele moći će kupiti svoj primjerak ronilačkog sata iz radionice Linde Werdelin s mjesečevim mijenama.

Budući da je Linde Werdelin tvrtka koja se bavi i proizvodnjom preciznih ronilačkih instrumenata, razmišljanje o utjecaju Mjeseca na ronjenje dovelo je do zaključaka da taj utjecaj nije zanemariv te da su različiti uvjeti ronjenja za vrijeme punog mjeseca i recimo prve četvrti. Stoga je razvijena vlastita komplikacija mjesečevih mijena pa će vlasnici sata Linde Werdelin Oktopus II Moon Black planirati ronjenje i u skladu s fazama Mjeseca.

Kućište je od titana, a serija je limitirana na 59 primjeraka, od čega 12 u kombinaciji s rozim zlatom. Stoga se cijena od oko 12.500 švicarskih franaka čini prihvatljivom za jedan tako rijedak sat. Kućište je konstruirano od pet dijelova i dimenzija je 44 puta 46 milimetara, a debljine je 15,25 milimetara, dok je safirno antireflektirajuće staklo debljine 2,5 milimetara. Keramički prsten na kućištu otporan na ogrebotine, samonavijajući mehanizam s rezervom snage od 42 sata te precizan prikaz trenutne mjesečeve faze i prepoznatljive crte dizajna karakteristike su koje čine ovaj sat još zanimljivijim. Krenete li s njim na ronjenje, vodootpornost do 300 metara zadovoljit će i one ekstremnije, tehničke ronioce.

 

+ posts