Kad pokušavate razmaziti svoje najmilije, njihova je strast prema podvodnom svijetu svakako odlična ideja za iskoristiti. Kako bismo Vam pomogli u odabiru donosimo isprofilirane poklone za pojedini tip ronioca.

Početniku bi trebalo biti lako izabrati dar, s obzirom na to kako on treba kupiti još mnogo stvari, zar ne? Međutim, preporučujemo da dvaput razmislite prije nego mu kupite nešto “na broj” poput mokrog odijela ili ronilačke maske. Uz to, za početnika je dobro da neko vrijeme roni s iznajmljenom opremom kako bi iskušao različite modele i brendove te otkrio što mu najviše odgovara, pogotovo kada se radi o perajama ili kompenzatoru plovnosti. Zato je bolje odabrati “univerzalne” poklone.

Ako ste nešto nižeg budžeta, dobro je razmotriti opcije poput manje suhe, odnosno vodootporne torbe od nekoliko ili čak i manje od jedne litre zapremnine. One su odlične za pohranu vrijednosnih stvari poput ključeva i mobitela, a može ih se pronaći u raznim bojama i dezenima. Ako pak želite sasvim impresionirati, dobra investicija je ronilački sat ili kompjuter prilagođen potrebama vašeg ronilačkog prijatelja.

Putnički je tip ronioca uvijek na nogama. Taj je proputovao sve i svašta i vidio gotovo cijeli svijet, ili bar tvrdi da bi to želio. Takvome je prijatelju uvijek dobar izbor knjiga “Sto urona života” u kojoj može pronaći inspiraciju za svoje sljedeće odredište. Također je ovakvom roniocu uvijek potreban novi kofer, a preporučamo neki zapremnine 90 do 120 litara i težine ispod četiri kilograma, s velikim kotačima, ergonomskom teleskopskom ručkom, ručkama sa strana te mnogo malih pretinaca za odjeću i sitne potrepštine.

Fotografu je najbitnije svaki uron zabilježiti. Fotografi uvijek nadograđuju svoju kolekciju i nikada ne mogu imati dovoljno nastavaka. Ako znate koji fotoaparat koristi vaš prijatelj, na konju ste. Tražite li jednostavan dar unutar budžeta odličan su izbor “mashbagovi”, rezervne baterije ili SD kartice. Ako želite potrošiti nešto više, možete investirati u osvjetljenje ili neki dodatni objektiv.

Ekološki osviješten ronilac obožavat će sve što smanjuje zagađenje okoliša. Možete složiti paket od neplastične termosice, višekratnih slamki i kreme za sunčanje koja ne šteti morskim stanovnicima. Također, ako ste likovno nadareni možete si dati i nešto više truda pa “reciklirati” vlastitu plastiku u pravo umjetničko djelo ili pak nabaviti reciklirani kupaći kostim.