Jennifer Lawrence zaranja putevima tragično preminule Audrey Mestre u filmu “The Dive”

325

Dugoočekivana ekranizacija životne priče poznatog ronilačkog para Francisca “Pipin” Ferrerasa i Audrey Mestre u utrci za svjetski rekord konačno se bliži realizaciji.

Biografsku dramu pod imenom “The Dive” producirat će James Cameron, režirati Francis Lawrence, dok će ulogu tragično preminule Audrey Mestre preuzeti Jennifer Lawrence, poznata po ulozi u filmu “Igre gladi”. 

Ljubavna priča Kubanca Ferrerasa i njegove supruge Audrey Mestre zasigurno je jedna od najvećih tragedija u svijetu ronjenja na dah. Mlada Audrey 90-tih se godina zaljubila u legendarnog freedivera “Pipina” Ferrerasa koji ju je uveo u čudesan svijet ronjenja na dah. Slijedeći svog supruga na putu u beskrajne dubine Audrey uskoro pokazuje nevjerojatan talent i postavlja niz ženskih rekorda u disciplini no limits te zajedno sa suprugom u Dominikanskoj republici 2002. godine organizira obaranje rekorda u ronjenju u dubinu, koje je, nažalost, završio tragično.

Audrey je poginula 12. 10. 2002. godine obarajući rekord od 171 metar u no limits disciplini. Imala je 28 godina. Iako je dostigla traženu dubinu, Audrey nije izronila po planu te se njezin suprug nakon više od osam minuta spustio na dubinu od 90 metara gdje je našao beživotno tijelo svoje supruge. Sva nastojanja da se oživi bila su neuspješna.
Iako se pojavilo nekoliko verzija ovog nesretnog događaja, nedvojbeno je kako je sam uron bio jako loše organiziran, sa svega dva sigurnosna ronioca i nekompetentnim liječnikom na brodu. Godinu dana nakon ove tragedije Francisco Ferreras je u čast svoje supruge svečano zaronio na dubinu koja je bila kobna za Audrey. Prema najavama iz Hollywooda film “The Dive” bazirat će se na istinitoj priči o životu i rekordima Ferrerasa i njegove supruge, a detalji scenarija još nisu poznati.