U Zagrebu je otvorena 11. samostalna izložba podvodnih fotografija višestrukog svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, Damira Zuruba.

Na Trgu žrtava fašizma u Galeriji Vladimira Horvat mogu se vidjeti predivne fotografije uz koje možete zaroniti ispod površine te na trenutak biti dio tog čarobnog svijeta dubina.

Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja, prijatelja, ronilaca, članova ronilačkog kluba Roniti se mora koji su došli pogledati fotografije. Izložbu su otvorili Damir Zurub (autor), Damir Tiljak (voditelj galerije) te Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska.

Autoru izložbe su ronjenje i podvodna fotografija postali njegov drugi dom, potraga za mirom te drugačijom perspektivom sklada koje život u morima, jezerima i rijekama može pokazati.

Fotografije snimljene diljem svijeta postale su sinonim jedinstva, života i postojanja. Kao što je i sam autor rekao: “Neka fotografije pričaju o svemu”.

Ova izložba bit će otvorena u Galeriji Vladimira Horvat do 14. studenog 2022. godine. Na izložbi možete pogledati fotografije koje je Damir Zurub snimio na svojim putovanjima diljem svijeta roneći u Indoneziji, Egiptu, Meksiku te ljepote jadranskog podmorja od Rovinja do Molunta.