Poznati proizvođač ronilačkih svjetiljki iz Irske želi još više doprinijeti čišćem oceanu i održivijem ronjenju.

Tvrtka Anchor Dive Lights već je smanjila svoj (ugljični) otisak smanjivanjem plastičnog otpada i upotrebom održivih načina proizvodnje i distribucije svojih proizvoda. No, ova obiteljska tvrtka odlučila je iskoristiti i novonastalu situaciju “lockdowna” zbog pandemije COVID-19 za procjenu i redefiniranje svog poslovnog modela. Kao rezultat toga razvili su program zamjene ronilačkih svjetiljki jer rabljene svjetiljke, baterije i spremnici imaju relativno visok doprinos kemijskom otpadu.

Anchor Dive Lights pokrenuo je svoj novi “Trade-in program” – pošaljite im svoju staru ronilačku svjetiljku (čak i ako ne radi) i oni će je zamijeniti za novi model iz svoje ponude.

Naizmjenično će u potpunosti obnoviti i popraviti bilo koji stariji model Anchor Dive Lightsa. Program zamjene ronilačkih svjetiljki potiče ronioce da zamijene bilo koju marku rabljene ronilačke svjetiljke. Ove korištene ronilačke lampe bit će reciklirane na najprikladniji način.

Program također omogućuje roniocima da zamijene postojeće Anchor Dive Lights svjetiljke za noviju verziju iz njihovog širokog asortimana. U skladu s njihovom politikom održivosti (kako bi se minimalizirao otpad), svi stari Anchor Dive Lights modeli koji se vrate bit će u potpunosti prepravljeni, obnovljeni i prodani kao reparirane Anchor Dive Lights ronilačke svjetiljke s dvogodišnjim jamstvom.

+ posts