H2O je za ovo ljeto pripremio jedan od najegzotičnijih “high-tech”mehaničkih ronilačkih satova koji postoje.

Radi se o modelu čije je kućište izrađeno od kovanog karbona (promjera je 44,5 milimetra), a brojčanik od Timaska (Titanium Damascus) i cirkonija (keramika) sa švicarskim Super-LumiNova BGW9 premazom. H2O je prilikom izrade brojčanika koristio dvije različite vrste titana plus dvostruki sloj cirkonija.

Ručno poliranje, rezanje i jetkanje ovih materijala stavlja u prvi plan spektakularnu igru boja ovisno o specifičnim uvjetima osvjetljenja i kutovima gledanja.

Karbon je kompozitni materijal baziran na ugljičnim vlaknima koji je gotovo nepoznat u ovom segmentu tržišta satova, pogotovo s ovom razinom kvalitete. Do sada su ga koristili samo brendovi višeg cjenovnog ranga kao što su Audemars Piguet i Panerai.

Fizička svojstva ugljika puno su bolja od karakteristika drugih materijala koji se koriste u svijetu izrade satova (keramika ili titan). Recimo, karbon je lakši i otporniji na koroziju u slanoj vodi, a ovaj je također i hipoalergen.

Osim što pruža iznimne tehničke performanse, karbon koji koristi H2O ima neujednačen, mat crni izgled što pri rezanju rezultira time da je svaki primjerak ovog modela posve jedinstven. Sve ovo dodatno je naglašeno upotrebom H2O-ovog ronilačkog okvira u stilu turbine.