Goran Čolak ide u dubine

114

Nakon iznimnih uspjeha u bazenu sjajni hrvatski reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder, Goran Čolak, nastupom na Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju na Cipru započinje prijelaz iz bazena u veliko plavetnilo.

Nakon AIDA Svjetskog bazenskog prvenstva održanog u Beogradu u lipnju najbolji ronioci svijeta okreću se novom velikom sportskom izazovu; od 11. do 20. rujna održava se AIDA Svjetsko individualno prvenstvo u dubinskom ronjenju na dah u Limassolu na Cipru.
Uz Svjetsko bazensko prvenstvo posrijedi je najveći godišnji događaj u svijetu ronjenja na dah, a očekuje se nastup 100-tinjak natjecatelja iz svih dijelova svijeta. Prvenstvo privlači najbolje sportaše iz 30-tak zemalja od Europe, preko Amerike do Australije i Azije. Cipar je izabran u međunarodnoj konkurenciji grčke Kalamate i Kariba, što govori o prestižnosti ove sportske manifestacije za koju se zadnjih dvadeset godina bore najveći ronilački centri svijeta.
Natjecanje će se održati na posebno dizajniranoj i opremljenoj teglenici od 500 metara kvadratnih koju je financirao glavni sponzor događaja, offshore kompanija EDT. Natjecateljska lokacija udaljena je oko dva kilometra od limassolske obale, na mjestu na kojemu more doseže i do 150 metara dubine. Cipar se zbog vremenskih uvjeta te čistoga i toplog mora smatra idealnom destinacijom za održavanje ovakvoga velikog sportskog događaja koji privlači sve više pozornosti i publike i medija.

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder, Goran Čolak, nakon intenzivnih priprema pod budnim okom trenera dr. sc. Ivana Drviša u Rogoznici, 10. ovoga mjeseca putuje za Cipar gdje će nastupiti u sve tri natjecateljske discipline: CNF – ronjenju u dubinu bez peraja (14. rujna), CWT – ronjenju u dubinu s perajama (16. rujna) te FIM – ronjenju u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu ili slobodnom poniranju (19. rujna). Prvenstvo na Cipru prva je postaja njegova dugoročnog plana prelaska iz bazena na ronjenje u morske dubine.
Najavom nastupa u sve tri discipline Goran Čolak je ponovno pokazao da, bez obzira na sve veću prisutnost “specijalaca” u pojedinim ronilačkim disciplinama, on ne odustaje od svojega svestranog pristupa: “Moj plan je biti u top osam u svakoj disciplini”, ističe Goran te dodaje kako je cijele pripreme bazirao tako da podjednako napreduje u sve tri discipline.
Pritom, kao i uvijek dosad, ima i dodatnu motivaciju za nastupe na Cipru; pokušat će oboriti sva tri nacionalna rekorda. Na taj način postigao bi još jedan izuzetan uspjeh, preuzeo bi sve natjecateljske rekorde u ronjenju na dah u Hrvatskoj!

S obzirom da je u bazenu postigao gotovo sve što se može postići i postao svjetski rekorder te najuspješniji ronilac u bazenskim disciplinama svim vremena, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i na Cipru možemo očekivati samo najbolje.
Poželimo stoga Goranu da što duže zadrži dah i još jednom nas sve ostavi bez daha!