Fourth Element i Diver Medic razvili su dezinficijens i sustav označavanja za ronilačku opremu kako bi ronilac bio siguran da je oprema koju namjerava koristiti očišćena, dezinficirana i spremna za upotrebu.

Dok se svijet polako ponovno otvara jer pandemija COVID-19 jenjava, ronioci kreću u svoje podvodne avanture. Stoga moraju moći biti sigurni da je oprema koju će koristiti dezinficirana, bilo da se radi o vlastitoj, bilo onoj iz ronilačkog centra, a sredstvo za dezinfekciju koje se koristi za ronilačku opremu mora biti ekološki prihvatljivo kako uronom u dezinficiranoj opremi ne bi zagadili vodu u kojoj rone.

Sve glavne ronilačke asocijacije i agencije objavile su smjernice koje pomažu ronilačkim centrima i pojedincima kako bi smanjili rizik od infekcije prilikom korištenja ronilačke opreme, a svi ti naputci uključuju učinkovita sredstva za dezinfekciju ronilačke opreme.

No, često dezinfekcijska sredstva zahtijevaju da se tekućina nakon korištenja odloži u posebno odlagalište otpada zbog toksičnosti takvih sredstava i štetnog utjecaja na vodeni život, a to ronilački centri i ronioci svakako moraju izbjeći.

Stoga su Fourth Element i Diver Medic predstavili sredstvo nazvano GoodToDive, a radi se o sredstvu koje dezinficira ronilačku opremu, ali bez utjecaja na vodeni okoliš.

GoodToDive dostupan je u obliku praška, otapa i učinkovit je u slatkoj i slanoj vodi, a može se koristiti za sigurno dezinficiranje maski, regulatora i BCD-a. Uz sredstvo za dezinfekciju opreme dolazi i papirna vrpca koja se nakon dezinfekcije postavi na regulatore, maske ili njihove kutije kako bi korisnici znali da je oprema očišćena i mogu je koristiti za ronjenje. Sredstvo je pakirano u posude od jednog kilograma, a potrebno je samo 15 grama za pripremu četiri litre tekućine za sterilizaciju.

+ posts