Novi skuter tvrtke Geneinno nadogradnja je popularnog skutera Trident Sea, a radi se o laganom i kompaktnom podvodnom skuteru namijenjenom prije svega rekreativcima, posebno roniocima na dah koji žele malo istraživati podmorje s obale ili iz čamca.

Geneinno je globalno, visokotehnološko poduzeće iz Kine koje je komercijaliziralo podvodne robote/dronove i ponudilo ih potrošačima po pristupačnim cijenama. Bave se istraživanjem i razvojem podvodnih robota, primjenom platformskog softvera te integracijom u proizvode koje nude na tržištu.

Podvodni skuter Geneinno S1 Pro ima masu od samo 3,7 kilograma, a može roniti brzinom do 6,5 kilometara na sat. Napaja ga snažna Li-polimerska baterija od 6300 mAh koja potpuno napunjena jamči autonomiju do sat vremena.

Propeleri su dvostruki, a upravljanje jednostavno i intuitivno. Zgodno je i što je kućište prilagođeno montiranju GoPro kamere, a skuter je pozitivno plovan pa će, u slučaju da ga ispustite, isplivati na površinu.

Deklarirana dubina do koje se možete upustiti u istraživanje podmorja s ovim skuterom je 50 metara, a dostupan je u sivoj i narančastoj boji po cijeni od oko 650 eura.

Sve skupa, Geneinno S1 Pro izgleda moderno i privlačno, no moramo naglasiti da je ovo u načelu zgodna igračka koju ponekad možete koristiti prilikom ronjenja na dah za zabavu ili neki lakši zaron, ali nikako ga ne možemo usporediti sa sličnim kompaktnim, ali zaista ozbiljnim podvodnim skuterima za ronioce kao što je Scubajet.