Frka osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji

134

Danijel Frka ostvario je veliki rezultat, osvojivši broncu na netom završenom 13. Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji u turskom Bodrumu.

Medalju je osvojio u kategoriji ambijent s modelom, u jakoj konkurenciji 25 reprezentacija, što ovo Svjetsko prvenstvo čini najmasovnijim do sada. Hrvatsku reprezentaciju, uz Frku, činili su Marino Brzac te Darja Gudac kao model. Reprezentativci se natječu u pet kategorija, i to redom: makro, makro s temom, fotografija ribe, ambijent i ambijent s modelom. Za svaku od navedenih kategorija natjecatelji predaju po jednu fotografiju koja ide na ocjenjivanje međunarodnom žiriju. Organizatori su priredili spektakularno žiriranje i proglašenje pobjednika koje se održavalo u velebnom srednjevjekovnom bodrumskom dvorcu, uz nazočnost i participaciju brojne publike (preko tisuću ljudi), što je također bio potez koji je značajno pridonio popularnosti i velikom zanimanju svjetskih medija.

Potpuni izvještaj sa Svjetskog prvenstva u podvodnoj fotografiji u Turskoj, najbolje fotografije i utiske naših natjecatelja moći ćete pročitati u četvrtom broju SCUBAlife magazina (u prodaji od 10.06.2011.).