Nakon niza prethodnih uspješno održanih ekoloških akcija članovi ronilačkog kluba Roniti se mora još će jednom podići svoju zastavu, i to 17. listopada na otoku Visu u Komiži i očistiti rivu i plažu Gusarica.

50 ronilaca volontera u suradnji s National Geographic Hrvatska i Gradom Komiža prionut će vrijedno na čišćenje podmorja.

Ronilački klub Roniti se mora već godinama organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

Partneri ove akcije su TZ Komiža, Nautički centar Komiža, Britanska Ambasada Zagreb, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Garmin, DC B-24, DC Issa, DC Manta, Jamnica, Klara, CIOS, Perutnina Ptuj, Pivovara Medvedgrad,  DVD Komiža, Geopark Viški Arhipelag  te Modra Špilja.

Organizatori pozivaju i sve putnike namjernike koji se nađu na području otoka Visa da se priključe i pomognu u ovoj korisnoj akciji!

+ posts