Dubai postaje ronilačka meka

107

Američka kompanija sa sjedištem u Los Angelesu, Reef Worlds, najavila je kako će u Dubaiju i drugim dijelovima Ujedinjenih Arapskih Emirata pokrenuti svoje nove turističke projekte vezane uz ronjenje. 

Ova kompanija specijalizirana je za ronilački turizam, odnosno podvodne projekte takve vrste, a ovaj je pak vezan uz ronilačke sadržaje oko svjetski poznatih umjetnih otoka u obliku karte svijeta koji se nalaze u Dubaiju. Ideja im je da se pod vodom napravi umjetni objekt poput drevnog izgubljenog grada koji bi privukao ronioce iz cijeloga svijeta. Dave Taylor, direktor investicija u Reef Worldsu, kazao je kako imaju i drugih velikih planova, u različitim područjima, od Dubaija do Filipina. “Naš fokus je u održivosti i kreiranju novoga okoliša koji će ujedno donijeti veće turističke prihode”, kaže Taylor.
Iako vjerojatno ima i onih ronilaca koji ne vole takve umjetne lokacije, uvjereni smo kako će Dubai ovim projektom ipak dodatno profitirati i privući veći broj novih gostiju. 

A reportažu s ronjenja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima možete pročitati u petnaestom broju SCUBAlife magazina (u prodaji od 20. 03. 2014.).

+ posts