Veliki ronilački događaj – ronilačke igre održat će se ove godine od 07. do 09.6. u kampu Šimuni (i ronilačkom centru Foka) na otoku Pagu.

Ronilačke igre su natjecanja, testiranja opreme, nevjerojatne nagrade, koncert i još mnogo toga! To je događaj koji je postao već tradicionalan te prepoznat u zemlji, ali i regiji tako da su svake godine prisutni sudionici iz Hrvatske i susjednih zemalja. Pored ronilaca koji se natječu na Igrama s njima dolaze i njihove obitelji, prijatelji i partneri tako da su Igre događaj za široki krug ljudi.

Ovogodišnje Dragor Lux ronilačke igre započinju ekološkom akcijom čišćenja podmorja u petak 07.06.2024., a subota je dan natjecanja i besplatnog testiranja ronilačke i outdoor opreme svjetski poznatih brendova kao što su Suunto, Garmin, Aqua Lung, Apeks, Seacraft… Centralni dio cijelog događaja odvijat će se u subotu navečer – dodjela nagrada za najbolje natjecatelje i tombola za sve sudionike koja završava spektakularnim vatrometom nakon kojeg slijedi rock koncert Pips, Chips & Videoclipsa, a nedjelja je dan za uživanje i daljnje testiranje opreme.

Cilj Ronilačkih igara je privući što više natjecatelja koji su spremni odmjeriti snage u nekoj od podvodnih vještina. Tako ćete se na Igrama moći okušati u nekoj od natjecateljskih disciplina, ali i uživati u mnogo čemu drugom.

Natjecateljske discipline:

Plivanje perajama
Ne brinite, neće to biti plivački maraton, ova igra namijenjena je najsnažnijim plivačima među nama (ili možda najspretnijima).

Podvodna orijentacija
Igra namijenjena certificiranim SCUBA roniocima koji će organizirani u timove po dva ronioca, koristeći se kompasom, morati doći do označenog mjesta i natrag u najkraćem roku.

Gađanje u podvodnu metu
Ova super zabavna igra namijenjena je svima koji znaju koristiti masku i disalicu. Ako nikad niste imali podvodnu pušku u ruci, instruktori će vas u trenu uputiti u ovaj jednostavan pothvat.

Podvodna mozgalica
Na nekoliko metara dubine potrebno je naći dijelove mozaika i složiti ih u cjelinu u što kraćem vremenskom roku.

Foto natjecanje
Još je hladno da skočite u vodu i okušate se u jednoj od disciplina Igara? A ne znate ni roniti? Za sve neronioce, dečke i cure u pratnji, osmišljena je igru kako ni njima ne bi bilo dosadno. Budite fotograf ronilačkih timova, fotografirajte cijeli događaj, ronioce, opremu, kamp, scene na plaži…, sve za što vam se čini da će biti pobjednička fotka kako biste poslije odabrali najbolju sliku i predali je na natječaj.

Osim natjecanja na Ronilačkim igrama imat ćete priliku testirati ronilačku opremu najpoznatijih i najkvalitetnijih proizvođača, a instruktori će spremno odgovoriti na sve vaše upite i demonstrirati vam kako upotrijebiti opremu na licu mjesta.

Da biste sudjelovali u ovim igrama rezervirajte datum od 07. do 09.6.2024. na destinaciji Kamp Šimuni i čeka vas red natjecanja, red testiranja opreme, red zabave. Sve važne informacije naći ćete na stranici Igara gdje se možete odmah i prijaviti za sudjelovanje. Pratite i Facebook stranicu na kojoj se objavljuju nagradni natječaji za besplatan smještaj.

Dražen Gorički

Dražen Gorički je jedan od pionira ronjenja s rebreatherom u Hrvatskoj, a danas i certificirani instruktor ronjenja sa zatvorenim krugom disanja. Zaljubljenik je u tehničko ronjenje, cave diving, olupine (s naglaskom na one duboke)..., a sudjelovao je u otkriću nekih olupina u Jadranu. Uvijek roni u suhom odijelu s rebreatherom, a kod dubokih ronjenja kameru stavlja na podvodni skuter.