Doxa je “udahnula” novi život svom povijesnom modelu i podvodnom partnerstvu s legendarnim Aqua Lung-om.

Naime, nakon predstavljanja ronilačkog regulatora disanja 1943. godine koje su konstruirali Jacques-Yves Cousteau i Emil Gagnan Doxa je predstavila svoj ronilački model sata. Iz tog razdoblja seže i partnerstvo Doxe i Aqua Lung-a koji je i sudjelovao u razvoju tog Doxinog modela. Ronilačku vrijednost Doxa Sub modela potvrdio je sam Jacques-Yves Cousteau noseći ga oko ruke na uronima davne 1967. godine.

Današnji model u mnogome se oslanja na prvotni pa je time njegova vrijednost još veća. Radi se o čeličnom satu s kućištem promjera 42.5 milimetara i debljine 13.4 milimetara. Pokreće ga kronografski, samonavijajući mehanizam ETA 2824-2 caliber, brojčanik je narančasti, a staklo je sada safirno. Zanimljiv je i ronilački prsten koji ima patentiranu Doxinu inovaciju – integriranu no-deko ljestvicu u narančastoj boji napravljenu po američkim standardima za rekreativno ronjenje. Vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine, a kao podsjetnik na partnerstvo na brojčaniku je uočljiv Agua Lung-ov logo u žuto-crnoj boji.

Očekuje se da će ovaj model u ograničenoj seriji od samo 300 primjeraka biti u prodaji u prosincu ove godine po cijeni od oko 2300 eura.