Doxa Army se vraća, ali ovaj put u klasičnom nehrđajućem čeliku s dvije varijante ronilačkog prstena, jedan od čelika s umetkom od crne keramike, a po prvi put tu je i verzija s ronilačkim prstenom od bronce s umetkom od lovačke zelene keramike.

Pola stoljeća nakon što je model Army prvi put puštena u upotrebu Doxa slavi svoju povezanost sa švicarskom elitnom jedinicom Army Divers reizdanjem ovog upečatljivog modela koji je postao kultni klasik među kolekcionarima.

Doxa Army prenosi one neobične dizajnerske kodove modela OG iz 1970-ih, dodajući suptilne suvremene detalje zajedno s performansama koje biste očekivali od modernog ronilačkog ručnog sata.

Njegovo kućište promjera 42,5 milimetra izrađeno je od jednog čvrstog bloka nehrđajućeg čelika 316L, a na vrhu je safirno staklo obrađeno AR-om.

Uz čelik, ovaj reizdani model također ima jednosmjerni rotirajući ronilački prsten u bronci. Inače, ovo je prvi put da Doxa koristi ovaj metal u bilo kojoj od svojih kolekcija, a uparen je s lovačko zelenim keramičkim umetkom, dok je varijanta od nehrđajućeg čelika sljubljena s crnom keramikom.

Sve ronilačke kazaljke i oznake povezane sa satom poboljšane su Super-LumiNova® luminiscentnim premazom kako bi se osigurala optimalna čitljivost pod vodom. Švicarski samonavijajući mehanizam koji pokreće ovaj sat ima zalihu snage od 38 sati. Sat dolazi s izborom BOR (perle kao zrna riže) narukvice od nehrđajućeg čelika s preklopnom kopčom i ekskluzivnim Doxa simbolom ribe ili FKM gumenim remenom u crnoj ili lovačkoj zelenoj boji.

U kutiji sa svakim satom priložena je dodatna NATO kamuflažna traka. Specijalni kovčeg sadrži originalni maskirni uzorak terenske uniforme kakvu je tada nosila švicarska vojska. Doxa Army jamči vodootpornost do dubine od 300 metara, a cijena ovog modela je oko 2300 eura.