Dođite na sedmi Submania Apnea kup

77
foto: Albert Subderland

Ovaj vikend, točnije u petak i subotu, 18. i 19. studenog 2011. na bazenu Utrina organizira se 7. Submania Apnea kup. Organizatori su kao i do sada Ronilački klub Submania u suradnji sa Zagrebačkim športskim savezom i Hrvatskim ronilačkim savezom.

Natjecanje se odvija po A.I.D.A pravilima, u pojedinačnim i ekipnim kategorijama u bazenskim disciplinama statika i dinamika (STA, DYN i DNF), a svaki natjecatelj može odabrati hoće li će disciplinu DYN izvoditi po AIDA protokolu ili po CMAS protokolu. Za razliku od prijašnjih godina, ove godine je moguće nastupiti u sve tri discipline STA, DYN i DNF, s tim da naravno u disciplini DYN treba odabrati AIDA ili CMAS protokol i propozicije. Prema rasporedu dinamika bez peraja održat će se u petak navečer, statika u subotu u jutarnjim satima, a dinamika također u subotu nakon 16 sati.

Prijavilo se 37 natjecatelja iz tri zemlje, Hrvatske, Srbije te Slovenije. Svakako će biti zanimljivo u disciplini statika gdje će se osim našeg svjetskog prvaka Gorana Čolaka (RK Geronimo) natjecati i Srbin Branko Petrović, koji je unazad nekoliko mjeseci uspio drastično povećati svoje držanje daha u mirovanju i to čak na 10:17 min (službeno).

U ženskoj kategoriji natjecat će se naše rekorderke Lidija Lijić Vulić (RK Submania) te Dajana Zoretić (DPS Zagreb), a uz malo sreće možda padne još koji svjetski rekord.

U svakom slučaju, pridružite nam se već sutra u 18 sati na bazenu Utrina te poduprite naše natjecatelje!

 

+ posts