Dizajniran za dubine

27

Oceanic je predstavio svoj novi regulator zanimljivog dizajna i sofisticirane tehnologije nazvan Zeo.

Ovaj balansirani membranski regulator omogućuje odličnu kontrolu disanja na svim dubinama. Dizajn je svjež, elegantan i zanimljiv i uvelike doprinosi ukupnom dojmu. Regulator je metalni, a fina završna obrada daje mu elegantan izgled.
Uz mnoga, izvana teže uočljiva unaprjeđenja i inovacije, posebnost je i kut pod kojim su izlazi na prvom stupnju (dva visokotlačna i četiri niskotlačna). Naime, on više nije 90 stupnjeva, jer manji kut omogućuje bolje usmjeravanje i manje napiranja ronilačkih crijeva. Tu su također i patentirana tehnologija dinamičke prilagodbe disanja, kontrole udisaja i metalni ventili koji potiče kondenzaciju vodene pare u izdahu. Tako kondenzirana vodena para na stijenkama u kombinaciji s udahnutim zrakom iz boce smanjuje neugodan osjećaj suhih usta (kao što znamo, zrak u ronilačkoj boci je odvlažen).
Drugi stupanj dolazi u dvije boje (bijeli ili crni), a na spoju s crijevom je i zglob koji eliminira napetost crijeva kod drugog stupnja. Usnik je ergonomski oblikovan i omogućuje sigurno držanje drugog stupnja bez naprezanja. 

Iako Oceanic Zeo pruža osjećaj prirodnog disanja bez napora na svim dubinama i u svim uvjetima (s njim možete krenuti na ronjenje u hladne norveške špilje ili u Karipsko more), većinu će ronilaca prije svega privući njegov moderan i zanimljiv dizajn te mogućnost izbora boje drugog stupnja.

+ posts