Divesoft freedom full trimix

122

Tehnički ronioci zasigurno će biti oduševljeni novim ronilačkim kompjuterom koji je kreiran upravo da zadovolji njihove potrebe.

Naime, ovaj ronilački kompjuter potpuno je prilagođen stilu i načinu ronjenja koji upražnjavaju “tehnikalci”, ali ipak nije zanemarena ni najraširenija skupina ronilaca – rekreativci. Upravo stoga i neki iskusniji rekreativni ronioci, koji pomalo naginju tehničkom ronjenju, rado će ga nositi pod vodom. 
Kompjuter je prilagođen ronjenju s različitim mješavinama plinova, ali ima i mod za ronjenje na dah. Zaslon je odličan i jasno je čitljiv u uvjetima loše vidljivosti, čak i bez maske, a postavke kompjutera mogu se individualno prilagođavati. Izbornik je intuitivan i korištenje je vrlo jednostavno i u tijeku ronjenja. Naravno, profil ronjenja vidljiv je u realnom vremenu, a kasnije se putem USB kabela može pohraniti na računalo (putem USB-a se i puni baterija). Uz brojne mogućnosti, kao što su podešavanje svjetline, prikaz prilagođen nošenju na lijevoj ili desnoj ruci, mogućnost korištenja metričkog ili imperijalnog mjernog sustava, tu je i vibro-alarm koji je dovoljno jak da se osjeti i preko suhog ronilačkog odijela. A da bi dugački dekompresijski zastoji bili zanimljivi, tu su igrice koje će “skratiti vrijeme”. 
Kućište je od čvrstog aluminija, a pričvršćivanje na ruku pomoću elastičnih traka (“bungee”) ili tekstilne narukvice. Divesoft freedom full trimix operabilan je do 300 metara, a testirana vodootpornost je do 600 metara dubine! Cijena ovog visoko sofisticiranog ronilačkog instrumenta je 5.900 kuna (oko 790 eura).