Crikvenička rivijera otvorila sezonu ronjenja velikom eko akcijom

22
foto: Igor Ivančić

Vikend uoči Uskrsa na Rivijeri Crikvenica protekao je u znaku velike humanitarne ekološke akcije “DIVE DOWN+” organizirane u povodu obilježavanja 15 godina Županijske lučke uprave Crikvenica.

Više od 140 ronilaca u šest velikih brodova i pedesetak malih ribarskih brodica pomagali su očistiti podmorje na području Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca. Akciji su se odazvali i ronioci iz susjedne Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Mađarske, pa čak i iz Rumunjske, Velike Britanije, Nizozemske i Luksemburga. Uz luke, “veliko pospremanje” obuhvatilo je i okolne plaže i šetnice, a sav prihod od prodaje prikupljenog otpada donirat će se udruzi “Novi Korak” koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju. 

Organizator ove velike eko akcije je Županijska lučka uprava Crikvenica, dok su se za organizaciju ronilačkog dijela akcije pobrinuli ronilački centri Mihurić iz Selca i Dive City iz Crikvenice.
Nakon cjelodnevnog ronjenja i čišćenja podmorja u subotu 12. travnja slijedilo je druženje i opuštanje uz Tamburaški sastav “Baruffa” u hotelu “Kaštel”, a veliki eko vikend završio je nedjeljnim uronom ispred ronilačkog centra Mihurić. Inače, cijela akcija odvijala se pod visokim pokroviteljstvom gospodina Zlatka Komadine, župana Primorsko-goranske županije.

+ posts