Cressi je predstavio svoj digitalni odgovor na klasične ronilačke instrumente bez kojih je ronjenje danas nezamislivo – Digi 2 je digitalna zamjena za analogni manometar i dubinomjer.

Svakom SCUBA roniocu potreban je instrument za kontrolu dubine i tlaka zraka (ili nekog drugog disajnog plina) u ronilačkoj boci. To je danas standard i bez toga nema ronjenja s autonomnom opremom.

Talijanski Cressi misli da je vrijeme za digitalnu nadogradnju vodeći se devizom da je budućnost već stigla i da je ona digitalna. Stoga su predstavili digitalnu konzolu kojom možete zamijeniti svoj stari, analogni manometar, a konzola Digi 2 će pokazivati i mnogo više od tlaka zraka u ronilačkoj boci.

Kako je jedan od najvažnijih podataka tijekom ronjenja onaj o tlaku zraka u boci, mnogi ronioci se još uvijek više pouzdaju u klasični analogni manometar, ali Cressi tvrdi da je njihova konzola Digi 2 pouzdanija od klasičnih analognih manometara. Tvrde da je njihova konzola dizajnirana za najteže uvjete ronjenja te da je iznimno precizna i jednostavna za korištenje.

Digi 2 dolazi s crijevom i lako se zamjenjuje – uvrne se umjesto analognog dubinomjera (uključujući visokotlačno crijevo) na jedan od visokotlačnih izlaza na prvom stupnju ronilačkog regulatora, a moguće ju je kupiti u pet različitih boja.

Glavni koncept ove konzole je pružanja svih informacija u kompaktnom uređaju koji prikazuje podatke u digitalnom obliku velikim brojevima. Podatke je tako lakše očitati od tradicionalnog mjerača tlaka s iglom i malim brojevima, a zaslon konzole visokog kontrasta prikazuje dubinu, tlak u spremniku, preostalo vrijeme ronjenja i temperaturu vode. Također daje podatak o najvećoj dosegnutoj dubini i trajanju zarona. Indikator dubine funkcionalan je do 120 metara, a indikator tlaka u spremniku do 300 bara. Tu je i indikator rezerve disajnog plina u boci koji počinje treperiti kada tlak padne ispod 50 bara.

Digi 2 ima sve na jednom zaslonu koji je zaštićen od ogrebotina, nema prekidača i nema izbornika za navigaciju kako bi sve bilo maksimalno jednostavno tijekom ronjenja.  

Baterija koju koristi ova konzola lako je zamjenjiva (može ju zamijeniti korisnik –  ako poklopac baterije nije pravilno zavrnut, Digi 2 će vas obavijestiti), a traje do 1000 sati (oko 700 zarona) jer se zaslon automatski isključuje kad se ne koristi ili ako uklonite poklopac. Kad indikator baterije počne treperiti, možete dovršiti zaron bez problema jer je preostali vijek trajanja baterije oko tjedan dana.

Kućište ove konzole dimenzija 9,9 x 5,2 x 2,8 centimetara napravljeno je od tvrde ABS plastike otporne na udarce, a s konzolom dolazi visokotlačno crijevo i prsten za pričvršćivanje konzole na kompenzator plovnosti.

Valja napomenuti da je Digi 2 digitalni mjerač, a ne ronilačko računalo. Ne možete planirati ili pohranjivati svoje urone na njemu, ne bilježi dekompresijske zastanke, zasićenost dušikom, ni ostale parametre koje danas ronilačka računala bilježe.

Naravno, zanimljiva je i cijena jer Digi 2 konzola košta oko 200 eura, a klasični analogni manometar košta oko 100 eura.