Čolaku još jedno zlato u Lignanu, ovoga puta u statici

66

Posljednjeg dana AIDA svjetskog prvenstva u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama koje se održava u Lignanu u Italiji hrvatski reprezentativac Goran Čolak (RK Geronimo) osvojio je zlatnu medalju u disciplini statika. U ovoj disciplini natjecatelji pokušavaju u mirovanju maksimalno dugo zadržati dah. Goranu je to uspjelo u vremenu od 8 minuta i 10 sekundi.

U finalu je u ženskoj konkurenciji nastupila i Lidija Lijić Vulić (RK Submania) koja je s vremenom pet minuta i 43 sekunde zauzela 9. mjesto. Na ovom prvenstvu hrvatska reprezentacija, koju su činili Dajana Zoretić (DPS Zagreb), Lidija Lijić Vulić te Goran Čolak, osvojila je pet medalja. Čolak je uz ovu zlatnu medalju, osvojio zlato u disciplini dinamika s perajama u kojoj je postavio i svjetski rekord te je osvojio srebro u dinamici bez peraja. Dajana Zoretić uzela je dvije bronce – u dinamici bez peraja te u dinamici sa perajama.

Na ovom prvenstvu su nastupili predstavnici 25 zemlja, a Hrvatska je s pet osvojenih medalja najuspješnija, što najbolje govori o uspješnosti metoda koje je u hrvatsku reprezentaciju uveo njezin trener mr. sc. Ivan Drviš, ali i o požrtvovnosti reprezentativaca koji rade uz minimum, a često i ispod minimuma razumnih uvjeta za vrhunski sport.

 

+ posts