CMAS svjetske igre 2013.

115
foto: ilustracija

U Rusiji u gradu Kazanu se od trećeg do 13. kolovoza 2013. održavaju CMAS-ove svjetske igre.

Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah tamo je nastupila u sastavu: Goran Čolak, Vanja Peleš, Bruno Šegvić i Danijel Ivanišević u muškoj konkurenciji te Katarina Turčinović i Lidija Lijić Vulić u ženskoj konkurenciji. Naši su reprezentativci u ronjenju na dah nastupili u tri discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja.

Zlatnu medalju u disciplini statika osvojio je Branko Petrović (Srbija) s ostvarenim vremenom 10:18 minuta, dok je srebrnu medalju osvojio Aleix Sengura Vendrell (Španjolska) s 9:27 minuta, a u do sada najjačoj muškoj konkurenciji u ovoj disciplini najbolji hrvatski ronilac na dah Goran Čolak osvojio je brončanu medalju s ostvarenim vremenom 9:18 minuta, što je ujedno i novi nacionalni rekord. U ženskoj konkurenciji Katarina Turčinović je ostvarila šesto mjesto s vremenom 5:01 minuta.

U disciplini dinamika s perajama prvi je bio Aleksandr Kostyshen (Rusija) s preronjenih 265 metara, a za Hrvatsku je srebrnu medalju osvojio Goran Čolak s preronjenih 260 metara. Treći je bio Andrea Vitturini (Italija) s 240 metara. Od ostalih naših predstavnika u finalu ove discipline nastupio je i Vanja Peleš koji je osvojio sedmo mjesto. U ženskoj konkurenciji u disciplini dinamika s perajama najbolja je bila Talijanka Ilaria Bonnin s preronjenih 237 metara, a naša Katarina Turčinović osvojila je peto mjesto.

Disciplina dinamika bez peraja donijela je pobjedu Arthuru Guerinu Boeri (Francuska) s 200 preronjenih metara, Goranu Čolaku srebrnu medalju s preronjenih 194 metra, a treće mjesto pripalo je Aleksandru Kostyschenu (Rusija) sa 189 preronjenih metara. U ženskoj konkurenciji prva je bila Ilaria Bonnin (Italija) s preronjenih 166 metara, druga Alessia Zecchini (Italija) sa 159 metara, dok je Katarina Turčinović osvojila brončanu medalju s preronjenih 157 metara.

Najuspješniji natjecatelj prvenstva u muškoj konkurenciji tako je ponovo naš Goran Čolak s dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, što je ponovljeni uspjeh nakon Svjetskoga bazenskog prvenstva po AIDA-i održanom u Beogradu (Srbija) u lipnju ove godine s kojega se vratio s tri zlatne medalje iz tri discipline i svjetskim rekordom u disciplini dinamika s perajama.

+ posts