CMAS Europsko prvenstvo u ronjenju na dah

28

Članovi hrvatske reprezentacije u ronjenju na dah na CMAS Europskom prvenstvu osvojili su tri medalje i srušili svjetski rekord.

U organizaciji svjetske ronilačke federacije CMAS u razdoblju od 13. do 19. listopada 2014. u Španjolskoj na Tenerifima održano je Europsko prvenstvo u ronjenju na dah. Članovi hrvatske reprezentacije na natjecanje su putovali u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza te uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora. Goran Čolak, Katarina Zubčić, Lidija Lijić – Vulić, Bruno Šegvić, Božidar Petani i Vanja Peleš predvođeni su trenerom reprezentacije dr. sc. Ivanom Drvišem.

Sportaši su se natjecali u četiri discipline: statika, dinamika s perajama, speed apnea i jump blue. U svim disciplinama (statika, dinamika s perajama i speed apnea) naši reprezentativci postigli su vrhunske sportske rezultate, dok je natjecanje u disciplini jump blue otkazano zbog nepovoljni meteoroloških uvjeta. 

U do sada najjačoj konkurenciji za medalje u disciplini dinamika s perajama Goran Čolak potvrdio je svoju suverenost u svijetu ronjenja na dah te osvojio zlatnu medalju i postigao svjetski rekord preronivši 288,23 metra!
I u disciplini statika Goran Čolak pokazao je svoju dominaciju i osvojio srebrnu medalju s rezultatom od 9,04 minute, a također srebrnu medalju osvojila je Katarina Zubčić u disciplini speed apnea s rezultatom 42.74.

Najznačajniji rezultati naših sportaša na ovom natjecanju:

Disciplina dinamika s perajama – muški:

  • Goran Čolak – 1. mjesto – zlatna medalja – svjetski rekord

Disciplina dinamika s perajama – žene:

  • Lidija Lijić Vulić – 4. mjesto 
  • Katrina Zubčić – 6. mjesto

Disciplina statika – muški:

  • Goran Čolak – 2. mjesto – srebrna medalja
  • Bruno Šegvić – 4. mjesto
  • Božidar Petani – 6. mjesto

Disciplina speed apnea – žene:

  • Katarina Zubčić – 2. mjesto – srebrna medalja
+ posts