Čini se da je trend kod proizvođača ronilačkih satova da koriste što više plave boje, što i nije tako loše u ronilačkom segmentu jer je to boja koja asocira na more i ocean za kojim toliko nas čezne.

No, novi model iz manufakture Christopher Ward nije se zaustavio samo na plavoj boji, već je to prvi ronilački sat čiji je brojčanik od čistog safirnog kristala. Naime, tako su na brojčaniku debljine samo 0,6 milimetara dobili efekt duboke plave boje, a kroz njega se odlično vidi cijeli mehanizam sata. Inače, radi se o samonavijajućem švicarskom mehanizmu Sellite SW200-1 s rezervom snage od 38 sati, a kroz prozirni brojčanik lijepo se vidi i kolut s datumima.

Sve to smješteno je u poznato Christopher Ward kućište promjera 40 milimetara koje nazivaju “hvatač svjetla” jer se svjetlost reflektira od njegovih poliranih i brušenih faseta i daje cijelom satu posebno blještav efekt. Materijal kućišta je nehrđajući čelik 316L, a vodootpornost je zajamčena do 600 metara dubine.

Naravno, u sve je ukomponiran i sustav kompenzacije udara koji održava točnost sata i pri iznenadnim trzajima, a oznake na brojčaniku tretirane su Super-LumiNova® Grade X1 GL C1 premazom koji jamči odličnu čitljivost u tami.

Posljednja doza plave boje dolazi od hibridne tekstilno-gumene narukvice koja se lako može zamijeniti genijalnim sustavom brzog otpuštanja, ako poželite sat nositi na njegovoj narukvici od nehrđajućeg čelika. Cijena ove rapsodije u plavom je oko 890 eura. A koji to ronilac ne voli plavo?

+ posts