Jučer je završio BOOT, najveći svjetski sajam nautike i ronjenja u njemačkom Düsseldorfu.

Nakon devet dana sumirani su rezultati ove najznačajnije sajamske manifestacije koja okuplja proizvođače plovila i ronilačke opreme te predstavlja globalnu ponudu chartera i ronilačkih sadržaja. Direktor Messe Düsseldorf, Werner Matthias Dornscheidt, s oduševljenjem je u nedjelju izjavio: “Devet dana sajma BOOT 2017 obilježili su dobra atmosfera i izvrsni prodajni rezultati. Sajam s uspjehom zadovoljava oprečne zahtjeve zabavne i poslovne platforme.”

Na sajmu je bilo više od 1800 izlagača iz 70 zemalja, a zabilježeno je impresivnih 242.000 posjetitelja. BOOT predstavlja dobru sajamsku platformu za hrvatske izlagače kojih je ove godine bilo više od 30, dok se jedan značajan dio predstavljao na štandovima inozemnih principala, posebno u dijelu chartera i ronjenja.
Hrvatski izlagači zadovoljni su učincima sajma, neki su ostvarili konkretne poslove, a većina ih s optimizmom dočekuje nerednu sezonu nakon uspješnog bookinga na sajmu BOOT. Hrvatski turizam, ponuda smještaja, usluge marina, iznajmljivanja plovila i ronilački sadržaji imaju uočljivu nišu na globalnom tržištu, dok na tržištu Mediterana zauzimaju sve značajnije pozicije, neovisno o kretanju u Egiptu, Turskoj i Grčkoj. Osjeća se i pozitivna diferencijacija jer Hrvatska više ne privlači goste najslabije platežne moći, nego se oni ipak odlučuju za jeftiniju ponudu u Grčkoj koja se još uvijek teško nosi s posljedicama izbjegličke krize.

+ posts