BLU3 Nomad Mini

451

Nomad Mini je najnoviji dodatak BLU3 liniji proizvoda čiji je inženjerski tim prihvatio povratne informacije od korisnika kako bi poboljšao ovaj sustav.

Nomad Mini zapravo pruža mogućnost urona do pet metara dubine s dobavom zraka s površine, a karakteristike sustava rezultat su pažljivog balansa između prenosivosti i performansi.

Novi Nomad Mini približno je 20% lakši od svog većeg brata Nomada, a njegove značajke uključuju i veći protok zraka te kompaktnost i jednostavnost spremanja i transporta.

Uz Nomad Mini dostupan je i dodatni DiveBoost komplet za višestruke veze i produženo vrijeme ronjenja. DiveBoost Kit omogućuje korištenje više od jedne baterije odjednom tako da možete dulje roniti bez zamjene baterije. Rad s više baterija također povećava brzinu protoka zraka i dubinu, a koristi istu bateriju kao i Nemo tako da vlasnici Nema mogu nadograditi svoj ronilački sustav bez potrebe za novim baterijama.

Treba napomenuti da se ovdje radi o sustavu koji omogućuje urone do 4,6 metara dubine te ronjenje do 40 minuta po jednoj bateriji (punjenje barterije traje oko tri sata), a cijeli sustav mase je oko pet kilograma. Iako je u pitanju mala maksimalna dubina koja je ograničena i dužinom crijeva (dobava zraka s površine), ipak je potreban kratki tečaj i za ovakvo ronjenje.

Novi Nomad Mini prodavat će se po cijeni od oko 1190 eura.