PADI i švicarski proizvođač satova Blancpain objavili su ovog tjedna da udružuju snage kako bi zajedno radili na povećanju broja zaštićenih morskih područja diljem svijeta tijekom u idućih deset godina.

Ovo novo partnerstvo predstavljeno je na devetom godišnjem World Ocean Summit-u. Prema riječima predsjednika i glavnog izvršnog direktora PADI-ja, Drew Richardsona, obje tvrtke imaju u svojoj povijesti duboko ukorijenjenu želju za istraživanjem morskih dubina i očuvanje istih pa se nadaju da će ovim partnerstvom postati primjer i katalizator i drugim tvrtkama da se više posvete zaštiti naših mora i oceana.

Zapravo, PADI i Blancpain već odavno su shvatili da je zaštita mora i oceana ključna za naš opstanak i da se svijet mora udružiti dok još imamo priliku za promjenom.

PADI i Blancpain surađivat će s lokalnim zajednicama diljem svijeta kako bi ubrzali uspostavu zaštićenih morskih područja diljem svijeta. U središtu višegodišnje inicijative vrijedne više milijuna dolara vodeći je znanstveni program za građane, Adopt the Blue, u kojem će se aktivirati 6600 registriranih PADI ronilačkih centara i odmarališta kako bi se razvila najveća mreža zaštićenih morskih područja na planetu. Tako će zapravo omogućiti milijunima ronilaca da se proaktivno uključe u očuvanje mora u svakoj prilici.

Još jedna važna stvar ovog partnerstva je formiranje “Blancpain/PADI Community Grant” koji financira kritične napore očuvanja u lokalnim zajednicama. Ove donacije potaknut će i autohtone zajednice služeći kao pokretačka snaga za očuvanje oceana.