Kako bi obilježio 70-u obljetnicu Fifty Fathoms modela, sata koji Blancpain smatra mjerilom za ronilačke satove, švicarski je proizvođač predstavio specijalnu ograničenu seriju.

Ovaj specijalni model izrađuju se u tri serije od po 70 satova. Serije su namijenjene različitim tržištima pa će tako Europa imati svoju, Azija-Pacifik svoju i Amerika svoju seriju, a to je i naznačeno brojevima I, II ili III na crnom brojčaniku. Na brojčaniku su uočljivi i motiv sunčeve svjetlosti, svjetleće kazaljke vintage izgleda i oznake sata u obliku bloka.

Serija Fifty Fathoms 70th Anniversary temelji se na modelu koji se prvi put pojavio za 50. obljetnicu (2003. godine). Njegovo čelično kućište ima jednosmjerni ronilački okvir s kupolastim umetkom od safira, a promjera je 42 milimetra (tri milimetra manje od “običnog” Fifty Fathomsa). Debljina kućišta je 14,3 milimetra. Blancpain kaže da je ova veličina posveta izvornom modelu iz 1953. i omogućuje upotrebu samonavijajućeg mehanizma Calibre 1315 u manjem formatu.

Taj mehanizam s pruža petodnevnu rezervu snage i ima antimagnetsku silikonsku oprugu za ravnotežu. Njegov rad se može vidjeti kroz poleđinu od safirnog kristala, uključujući oscilirajući uteg koji nosi logotip “Fifty Fathoms 70th” u platini. Kao dodatna počast prvim Fifty Fathomima, uteg uključuje otvor, sredstvo za poboljšanje otpornosti rotora na udarce iz 1950-ih.

Model je vodootporan do 300 metara dubine, a opremljen je crnim NATO YTT+ remenom izrađenim od 100% recikliranog konca dobivenog iz ribarskih mreža izvađenih iz mora. Cijene Blancpain Fifty Fathoms 70th Anniversary satova još nisu objavljene, ali očekuje se da će biti nešto više od 20.000 eura.

+ posts