Blancpainov vodeći retro ronilački krono najnoviji je član obitelji Fifty Fathoms, a ovaj put je pozelenio.

Dosadašnje varijante u crnoj, meteor sivoj i plavoj boji dobile su ozbiljnog konkurenta u zelenoj koja je pažljivo gradirana pa nam se nekako čini da je ova verzija i najljepša.

Još jednom su stručnjaci iz Blancpaina inspiraciju potražili u pod vodom što ilustriraju i neke fotografije. 

Inače, predivne gradirajuće nijanse na brojčanik presvučene su s nekoliko nanometrijskih slojeva materijala. Brojčanik Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronographe Flybacka otkriva svoje suptilne nijanse zelene koje se mijenjaju ovisno o kutu osvjetljenja, ponekad poprimajući i metalne nijanse.

Novi Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback dolazi u čeličnom kućištu promjera 43,6 milimetara na kojem je jednosmjerno rotirajući ronilački prsten sa zelenim keramičkim umetkom. Narukvica je zelena NATO traka ili platneni remen.

Mehanizam koji pokreće ovaj model je kalibar Manufacture F385 i može se vidjeti kroz safirno staklo na poleđini sata, a opremljen je i vertikalnom spojkom i mehanizmom kronografa kojim upravlja kotačić. Ima povratnu funkciju koja omogućuje resetiranje kronografa na nulu i njegovo trenutno ponovno pokretanje jednostavnim pritiskom na tipku smještenu na poziciji četiri sata. Vodootpornost ovog modela zajamčena je do 300 metara dubine.

+ posts