Na 15. međunarodnom sajmu ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi Crofish koji će se održavati od 24. do 26. studenog 2023. u Poreču (dvorana Žatika) gostovat će i projekt Pogled u plavo pa će za sve zainteresirane biti organizirana besplatna probna ronjenja.

Crofish sajam značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji koja se provodi u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije, a u suradnji s Plavom promocijom na sajmu će biti montiran 10 metarski bazen u grijanom šatoru gdje će posjetitelji imati jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja.

Za sve zainteresirane posjetitelje Crofish sajma, a posebno one najmlađe, besplatna probna ronjenja uz glazbenu podlogu bit će moguća u kontroliranim uvjetima uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od pet godina starosti, a za sigurnost ronilaca početnika brinut će se pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske. Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem ovog linka. Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Osim ronjenja na Crofish sajmu vas još očekuje besplatno razgledavanje povijesnih i ribarskih brodova te plovila Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ravnateljstva civilne zaštite (Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske), a za najmlađe tu je i besplatna vožnja Crofish vlakićem te predstave i kreativne radionice za djecu.

Projekt Pogled u plavo do sada je mnogima približio ronjenje, a provodi se s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.
Medijski pokrovitelji projekta su Morski.hr, SCUBAlife i Gorgonija.com, a projekt podržava tvrtka Honda marine Hrvatska (Fred Bobek d.o.o.).