Tijekom predstojećeg vikenda (17. i 18. lipnja) besplatna probna ronjenja (discovery diving) bit će dostupna svim građanima i posjetiteljima Popovače koji će imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo.

U okviru programa “Sunčana strana Grada“ ljeto u Popovači već tradicionalno počinje postavljanjem bazena u centru Popovače u organizaciji Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače, uz podršku Agencije Plava promocija, a svi zainteresirani posjetitelji, posebno oni najmlađi. imat će priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Nakon kraće edukacije i osnovne poduke o ronjenju te ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, dok će se za sigurnost ronilaca početnika brinuti ronilački tim Pogleda u plavo.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su dolaskom na Trg 2 u Popovači ili putem ovog linka

Pogled u plavo provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a podršku projektu pruža tvrtka Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.). Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.