Povodom Dana Grada Ogulina predstojećeg vikenda u sklopu 15. Ogulinskog festivala bajke u nizu događaja i bogatog programa koji očekuje sve posjetitelje Ogulina, građani grada Ogulina i posjetitelji imat će jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.

Od 11. do 13. rujna 2020. održat će se 15. Ogulinski festival bajke u Ogulinu – zavičaju bajke na već poznatim festivalskim scenama. Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnog kulturno-edukativnog sadržaja, u OGFB-u će uživati svi koji žele doživjeti bajku. Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić.

Grad Ogulin i Turistička zajednica grada Ogulina u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo tijekom trajanja Ogulinskog festivala bajke omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, a uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera sigurnosti i odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Svi zainteresirani posjetitelji, ljubitelji ronjenja i oni najmlađi imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja. Nakon kraće poduke o ronjenju, ronilačkoj opremi te o osnovnim pravilima ronjenja, posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo koji će biti montiran na gradskom parkiralištu kod OŠ Ivane Brlić-Mažuranić te naučiti osnovne tehnike ronjenja i uživati u čarima koje ronjenje pruža, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

U montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Ogulina koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja s ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, web stranicama Agencije Promocija ronjenja, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts