Zadnjih desetak godina evolucija ronilačkih računala u obliku ručnog sata dostigla je vrhunac. Naravno, sve naprednije funkcije i sve bolji ekrani rezultirali su i povećanjem cijena ronilačkih računala. Tako je danas za najbolje modele potrebno izdvojiti više od tisuću eura.

No, mnogi rekreativni ronioci žele pouzdano ronilačko računalo koje mogu koristiti i kao ručni sportski sat, ali za prihvatljivu cijenu. Atmos Mission One je upravo takav model. Moguće ga je naručiti u više boja i s različitim okvirom (crnim ili “zlatnim”), ima sve potrebne značajke ronilačkog računala i sportskog sata, a košta manje od 400 eura!

Ovo elegantno ronilačko računalo veličine ručnog sata dizajnirano za ronjenje s autonomnim aparatom i ronjenje na dah, opremljeno je svim potrebnim značajkama, precizno je, ima vrlo dobru vidljivu, ekran u boji visoke rezolucije te punjivu bateriju.

Atmos Mission One koristi Bühlmannov algoritam dekompresije, ima digitalni kompas, a u njega je moguće unijeti i GPS ulazne i izlazne točke. Zvučna upozorenja, vibracijska upozorenja i vizualna upozorenja (trepereći zasloni) kod ronjenja vrlo su jasna i svako upozorenje primijetit će i vaš buddy.

Zaslon se lako čita, gumbi su jednostavni za upotrebu čak i s ronilačkim rukavicama, a remen djeluje sigurno i robusno. Integrirano konstantno pozadinsko osvjetljenje olakšava čitanje u mutnim vodama ili tijekom noćnog ronjenja, a jedno punjenje baterije može podnijeti 40 sati ronjenja ili dva tjedna korištenja na kopnu (kao sportski sat). 

Pohranit će zadnjih 100 ronjenja čak i ako propustite punjenje, a logbook se može preuzeti putem APP-a i USB veze. Sve u svemu, ovo je izvrsno ronilačko računalo zaista prihvatljive cijene s mnoštvom značajki koje će dobro poslužiti svakom rekreativnom roniocu.

+ posts