Aquastar je za 2022. godinu odlučio predstaviti svoj novi model zaista zanimljivog promjera – samo 39 milimetara!

To je naizgled onaj isti rafinirani ronilački sat iz 1963. godine, ali u modernoj verziji. Bez obzira na pažljivo pregledavanje ovog modela i karakteristike koje su danas u trendu, Aquastar Deepstar 39 mm Chronograph neodoljivo podsjeća na jedan od najutjecajnijih ronilačkih satova 1960-ih godina, a i promjer kućišta pozicioniran je tako da odražava duh prošlog vremena.

Staklo je safirno s trostrukim antireflektirajućim premazom, a brojčanik je moguće birati u tri varijante: crna (Vintage Black), čelično siva (Steel Gray) i plava (Blue Ray). Oznake na brojčaniku naglašene su SuperLuminova radijskim premazom pa su vidljive i u potpunom mraku.

Naravno da je Deepstar za 2022. godinu iskombinirao svu eleganciju modela iz 1963. sa suvremenim značajkama moderne ere. Mehanizam je novi, vrhunski automatski Švicarac koji je La Joux-Perret izradio po narudžbi baš za Deepstar. Opremljen je potiskivačima na kotačićima koji daju novom Deepstaru praktičnost i svestranost, ali i profinjenost koju očekujete od modernog kronografa. Rezerva snage ovog mehanizma je 55 sati.

Aquastar Deepstar 39 mm Chronograph može se pohvaliti i jedinstvenim monokompaktnim brojčanikom u kombinaciji s malim indikatorom rada, a posebno je zanimljiv Aquastarov patentirani dvosmjerno rotirajući ronilački prsten. Naime, na ronilačkom prstenu su oznake dekompresija za višestruka ronjenje temeljene na izračunima ronilačkih tablica francuske mornarice – zaista jedinstvena stvar. Narukvicu je moguće dobiti u izvedbi od nehrđajućeg čelika, ili gumenu koja je dostupna u dvije boje.

Vodootpornost ovog modela zajamčena je do 200 metara dubine, a svaki primjerak pojedinačno je numeriran, dok je godišnja proizvodnja ograničena na 300 satova. Sve te karakteristike učinile su ovaj model neponovljivim ronilačkim vintage alatom pa cijena od oko 3400 eura zvuči kao prava sitnica.