Tvrtka Cetatek Products iz Vancouvera predstavila je dugo očekivani Aqua bionic abs-fin sustav u nadi da će podići svijest o radikalnom poboljšanju ronilačkih peraja i privući ulaganje u ovu novu tehnologiju.

Tvrtka namjerava promijeniti način na koji će ronilačke peraje biti korištene u budućnosti te se pokušava suočiti s napretkom sličnih primjena u suvremenoj alpskoj skijaškoj tehnologiji i Shimanosovim SPD sustavom za vezanje pedala u biciklističkoj industriji. Aqua bionic abs eliminira tradicionalne ronilačke čizme i zamjenjuje ih novim arhetipom ronilačkih čizama koja ima jedinstvene integrirane i standardizirane dijelove. Ergonomski i funkcionalno napredni čizme nude se u punom rasponu veličine te se povezuju s listovima s različitim parametrima, specifikacijama i stilovima. To omogućuje roniocima da izaberu veličinu lista peraje bez obzira na veličinu noge, odnosno čizmice.

Aqua bionic abs sustav razvijen je u suradnji s renomiranim europskim proizvođačima sportskih čizama i tehnologijom za vezivanje skija kojima su osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama i brojnim Svjetskim skijaškim kupovima. Čizme pružaju punu zaštitu i udobnost na bilo kojem terenu ili površini, podešavanje obujma i trenutačni integralni spoj s listovima. Na ovaj se način pokušava potaknuti ronilačku industriju na istraživanje novih, boljih načina izrade opreme. Slogan “tehnički bosonogi” parafrazira težnju za stvaranjem savršene ravnoteže između fizičkih zahtjeva, krajnje jednostavnosti i dizajna.

+ posts