Fascinantan dokumentarac o ronjenju na dah “7 Beats Per Minute” (7 otkucaja u minuti) prikazuje putovanje prvakinje u ronjenju na dah Jessea Lu dok se vraća na mjesto svog iskustva na rubu smrti.

Film je djelo redatelja Yuqija Kanga iz Vancouvera i sadrži neke zapanjujuće slike i doista sirove intervjue koji istražuju psihologiju i pritisak s kojim se elitni freediveri moraju boriti, posebno u suočavanju s nadolazećom opasnošću i potencijalnom katastrofom.

Jessea Lu prva je kineska freediverica koja je postala svjetska prvakinja. Uspješna farmaceutska savjetnica danju i vrhunska freediverica tijekom slobodnog vremena Jessea se nepokolebljivo predaje svemu što radi.

Godine 2018. Jessein život umalo je prekinut kada se onesvijestila na dubini od 20 metara tijekom svog posljednjeg pokušaja postavljanja svjetskog rekorda: zarona na dubinu od 93 metra. Bila je beživotna četiri minute. Nakon što se suočila sa smrću, umjesto da odustane, Jessea odlučuje nastaviti s treningom pripremajući se i izoštravajući svoje vještine.

U filmu pratimo Jessein povratak na svjetsku pozornicu ronjenja na dah 2022. godine dok se pojavljuje s većim, opasnijim ciljem – dosegnuti 100 metara dubine na istom natjecanju na kojem je umalo umrla 2018. godine.

“7 otkucaja u minuti” više je od jednostavnog filma o ekstremnim sportovima. To je film koji priča složenu, nijansiranu, sveobuhvatnu priču o ekstremnom sportu kako ga doživljava sportaš – to je film koji vodi gledatelje u psihu ronilaca na dah!