Dolaze hladni dani i ronioci koje žele roniti u hladnim vodama trebali bi razmisliti o grijanju.

Thermalution je bio prvi brend koji je na tržište izbacio grijana ronilačka (pod)odijela sa sustavom bežičnog daljinskog upravljanja, ali je nažalost zatvoren nakon smrti vlasnika ranije ove godine. Proizvodnju i distribuciju preuzela je američka tvrtka Venture Heat koja već više od 20 godina proizvodi grijanu odjeću za ronjenje, motociklizam i aktivnosti na otvorenom.

Sustavi za grijanje tvrtke Thermalution mogu se koristiti ispod mokrih i suhih ronilačkih odijela, a potpuno su vodootporni i pouzdani. Zagrijavaju tijelo pomoću infracrvenog zračenja pa se ronilac pod vodom osjeća ugodnije, a time i sigurnije. Dodatna prednost je to što toplina pozitivno utječe na smanjenje rizika od dekompresijske bolesti.

Novo partnerstvo omogućit će distribuciju Venture Heat proizvoda u Europi pod imenom Venture Heat Europe by Sea & Sea Benelux BV. Radi se o kompaniji koja već godinama distribuira Sea & Sea proizvoda za podvodnu fotografiju u Europi.

Suradnja ove dvije tvrtke počinje novim modelom grijanog (pod)odijela Venture Heat D616A 32W. Ovaj model ima grijaće elemente od 16 W sprijeda i straga s bežičnom vibracijskom kontrolom i tri razine grijanja, a napaja ga Li-ion baterija od 5,2 Ah. Vrijeme rada je između 90 i 360 minuta, ovisno o postavci topline, a sustav je vodootporan do dubine od 100 metara.

Očekuje se da će Venture Heat D616A 32W u Europi biti dostupan prije kraja studenog 2022. u veličinama od XS do 3XL, a cijena će mu biti oko 1020 eura.

+ posts