Uz već predstavljeni model u 2020. godini (GF 3000), ZRC je ove godine odlučio dodati još jedan ronilački sat svojoj paleti.

Naime, Grands Fonds 300 French Navy Militaria reizdanje je modela iz 1964. godine. Posebne značajke koje ima ovaj model uključuju i mat vojni zeleni brojčanik s arapskim brojevima na pozicijama 3, 6, 9 i 12 sati, a to je upareno s potpuno novim ZRC-ovim gumenim remenima za ronioce koji su predstavljeni s modelom GF 3000 početkom ove godine.

Osim navedenog, nova Militaria dobiva ZRC-ov patent – Easy Clean System (ECS™ patent), kao i njihov Crown Protection System™. Easy Clean System je tehničko rješenje problema s kojim su se ronioci za uklanjanje mina iz Marine Nationale susretali tijekom brojnih ronjenja. Naime, sol koja kristalizira u prazninama između kućišta i ronilačkog prstena onemogućava njegovu rotaciju, a ovaj jedinstveni sustav za čišćenje unutarnje strane okvira cirkulacijom slatke vode koja razrjeđuje i evakuira morsku sol zapravo je savršeno u skladu s identitetom marke.
Crown Protection System pak jamči da nećete zaroniti s nezategnutom krunicom. Nemoguće je postaviti sat na ruku i krenuti u zaron bez zavrtanja krunice u prvobitni položaj. Jednostavno, ako krunica nije zavrnuta, remen se ne može pravilno postaviti. Ova učinkovita metoda sprečava previd koji može dovesti do tehničkih poteškoća i prodora vode u sat.

Mehanizam koji pokreće ovaj model je samonavijajući od ETA 2824-2 ili SELLITA SW200-1, a na mehanizam je postavljena Incabloc zaštita od udara. Zaliha snage je 38 sati, a vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine.

+ posts