Fourth Element predstavio je novu liniju zaštitnih maski za lice pod svojim brandom OceanPositive koje su dijelom izrađene od ribarskih mreža izgubljenih u moru.

Uz to, nove zaštitne maske iz Fourth Elementa izrađene su korištenjem ostataka od njihove već reciklirane tkanine za kupaće kostime, što znači da se izradom ovih maski drastično smanjuje otpad pa imaju višestruki ekološki učinak.

Maske su dostupne u četiri kombinacije boja, a imaju dvostruku vrpcu za vezanje oko stražnjeg dijela glave kako bi se izbjegla nelagoda koju stvara elastična vrpca na ušima, ali se po potrebi ove vrpce lako mogu pretvoriti u petlje za uši.

Svaka maska dolazi s tri PM 2.5 filtera koji imaju pet slojeva filtracije, uključujući sloj jezgre s aktivnim ugljenom.

Iako su maske za jednokratnu uporabu nekima neophodne, maske za višekratnu uporabu su odlična opcija jer se njihovim korištenjem smanjuje količina potrebnih sirovina za proizvodnju maski za jednokratnu upotrebu, a posljedično i otpada koji završava na odlagalištu ili, još gore, u oceanu. OceanPositive maske mogu se prati u stroju za pranje rublja i ponovo koristiti u nedogled (potrebno je prije skinuti filter).

Inače, izgubljene ribarske mreže u moru nazivaju se i “mreže duhova” te svake godine čine preko 600 000 tona izgubljene ribarske opreme u moru, a dugo nakon što su izgubljene ubijaju morska bića, od beskralježnjaka do velikih morskih sisavaca. Ronilački timovi diljem svijeta uklanjaju ove mreže s olupine i grebena, često na velikim dubinama i donose ih na površinu gdje se mogu reciklirati kako bi se koristile za izradu kupaćih kostima i, od sada, zaštitnih maski za lice.

Cijena ove maske je oko 15 eura, a možete ju naručiti izravno od Fourth Elementa.

+ posts