Zagrljaji morskih krava na Floridi

98

Zima na Floridi ne uzrokuje padanje lišća ili snijega (obično), ali znamo sigurno da je došla kada se stotine lamantina okupljaju u toploj vodi izvora.

Blue Spring State Park koji se nalazi na istočnoj Floridi jedno je od takvih okupljališta popularnih kod morskih krava. Broj lamantina i temperaturu vode svakodnevno prati osoblje parka u suradnji s istraživačima, a ovaj mjesec temperatura obližnje rijeke St. Johns pala je na osam stupnjeva Celzijusa te je u jednom danu izbrojano čak 500 lamantina. Zahvaljujući klubu Spasite Lamantine ne morate putovati u Sunshine State da biste vidjeli ove nježne divove u njihovom prirodnom staništu. To možete učiniti i kod kuće putem live prijenosa.

Tijekom “sezone lamantina” koja traje od sredine studenog do najmanje sredine ožujka, stotine ovih morskih sisavaca okupljaju se u vodama parka koje se održavaju na temperaturi od 22 stupnja, sve dok padaju riječne temperature. Park se tijekom ovih mjeseci zatvara za javnost kako bi lamantinima pružili ugodno boravište bez uzurpacija, dok je u svim drugim mjesecima u godini ronjenje u parku dozvoljeno.

+ posts