PADI je najavio niz svjetskih događaja koji će se održati na šesti godišnji Women’s Dive Day.

Događaji će se održati 18. srpnja 2020. i obuhvatit će cijeli planet s gotovo 4.000 planiranih događaja širom svijeta. Naravno, zbog pandemije COVID-19 koja još uvijek bukti u nekim dijelovima svijeta događaji će biti internetski, virtualni, a u nekima i stvarni, gdje je to moguće, ovisno o lokaciji.

Kristin Valette-Wirth, glavna marketinška direktorica PADI Worldwide-a objasnila je: “Događaji mogu izgledati malo drugačije ove godine, ali to nas neće spriječiti da slavimo našu divnu ronilačku zajednicu i jačamo naše međusobne veze i povezanost s morima i s oceanom. Priroda, raznolikost i ronjenje je nešto što slavimo i svake godine. To je utjelovljeno u etosu naše organizacije. Važnost omogućavanja dostupnosti oceanima svima i vitalna uloga ljudi obaju spolova u vraćanju ravnoteže između čovječanstva i prirode ne treba se podcijeniti. Mi aktivno nastojimo učiniti više kako bismo povećali ovu raznolikost u našoj zajednici i omogućili svim ljudima uživanje u morskom okolišu. “

Ovaj “ženski ronilački dan” stoga zaslužuje uključivanje šire ronilačke zajednice te organizatori pozivaju sve ronioce, bez obzira na spol, da se uključe i podrže žene u ronjenju! Događaje širom svijeta možete pratiti na Facebooku i Instagramu, a više o PADI Women’s Dive Dayu pogledajte na ovom linku.

+ posts