Nove “frameless” maske stižu na tržište – Tusa je predstavila dvije varijante svojih najnovijih maski bez okvira, Zensee i Zensee Pro.

Ove maske dizajnirane su tako da imaju minimalan unutarnji volumen, što im omogućuje ultra niski profil. Pri izradi ovih “framelessica” korištena je 3D SYNQ tehnologija koja jamči optimalne performanse. Tako obrazina maske ima poseban prsten za prianjanje pa pristaje na širok raspon oblika i veličina lica, a pogled je zaista širok, gotovo bismo rekli panoramski. Obje ove maske imaju novu TUSA-inu kopču niskog profila pa je podešavanje izuzetno lako i u ronilačkim rukavicama. Dizajn je zanimljiv, a oba modela u ponudi su u više boja.

Inače, razlika među njima je ta što Zensee Pro ima bolje staklo. Naime, ima Crystal-View optičku leću koja nudi bolju vidljivost boja, jasnoću i antireflektirajuća je. Ova leća pruža i odličnu zaštitu očiju. Zensee Pro također ima “freedom film” protiv magle pa je pogled u podmorju uvijek potpuno čist.

Naravno, postavlja se pitanje zašto Tusa na tržište stavlja dvije identične maske (osim što Pro model ima bolju leću)? Jednostavna je i odgovor, marketinški trik koji jamči da će većina ronilaca posegnuti dublje u džep i kupiti skuplju varijantu, a cijena jeftinije je oko 90 eura i s tom cijenom Tusa reklamira ove maske. No, kad dođete u prodavaonicu ronilačke opreme i poželite kupiti ovu masku, ponudit će vam skuplju varijantu uz obrazloženje o boljoj leći i vjerojatno ćete izabrati Zensee Pro model.

+ posts