SeaLife je poznata tvrtka koja se fokusira isključivo na podvodno snimanje i osvjetljenje i već više od 25 godina proizvodi podvodne kamere, kućišta, rasvjetu i pribor za podvodno snimanje, a njihovi proizvodi poznati su kao pouzdani i kvalitetni te namijenjeni uglavnom rekreativnim roniocima kojima je snimanje i fotografiranje pod vodom hobi.

Kako su pametni telefoni postali sve kvalitetniji i njihove kamere postale su sve bolje, SeaLife je proizveo praktično i sigurno podvodno kućište za smartphone. Radi se o kućištu SportDiver SL400 koje odgovara većini Android modela pametnih telefona i svim iPhoneima novijim od modela 7 (uključujući i model 7).

Veliki zatvarači i tipke za upravljanje čine ovo kućište jednostavnim za rukovanje čak i s ronilačkim rukavicama, a integrirani alarmi neprestano nadziru vodootpornu brtvu. Radi se o vizualnim i zvučnim alarmima, uključujući alarm vakuumskog tlaka koji provjerava cjelovitost vodonepropusne brtve prije zarona i senzor vlage koji upozorava u malo vjerojatnom slučaju da se ipak dogodi curenje vode u kućište. Tako je SeaLife dodatno naglasio usmjerenost na sigurnost uređaja koji koristite u njihovom kućištu.

Besplatna aplikacija SportDiver snima fotografije i video zapise izravno u kameru vašeg smartphonea, a aplikacija vam također omogućuje kontrolu naprednih postavki kamere poput zumiranja, odabira objektiva, ekspozicije, fokusa, balansa bijele boje, nijanse, snimanja RAW -a, fotografije uživo i zamućenja pozadine, kao da koristite sofisticiraniju podvodnu kameru. SportDiver nudi brzu i laku reprodukciju, a prozirna stražnja strana kućišta ima potpuni neometan pogled na zaslon smartphonea i podvodno okruženje.

Za one malo naprednije u ponudi je i Set SportDiver Pro 2500 koji uključuje vanjski podvodni filter za korekciju boje i foto-video svjetlo od 2500 lumena te držač. Kada ne koristite SportDiver sa svjetlom, uklonjivi podvodni filter za korekciju boje lako se pričvršćuje ili uklanja pod vodom.

Naravno, radi se o kućištu namijenjenom rekreativnim roniocima pa je deklarirana dubina do koje SeaLife jamči vodonepropusnost kućišta 40 metara. Cijena samog kućišta je oko 260 eura, a kompletan set s podvodnom rasvjetom, filterom i držačem košta oko 550 eura.

+ posts