Novi model ima sve značajke SportDiver kućišta uključujući i korištenje iste SportDiver iOS i Android aplikacije. Primarna razlika je blago povećanje duljine kućišta i otvora za leće koji podržavaju klaster leća koji je popularan kod mnogih velikih Android modela kao što su modeli Samsung S21 i S23 i S24 Ultra.

SeaLife SportDiver Ultra kućište omogućuje snimanje fotografija i videa pametnim telefonom do 40 metara dubine. Izdržljivo kućište izrađeno je od polikarbonata, nehrđajućeg čelika, aluminija i stakla optičke kvalitete. Uz težinu od oko 800 grama nudi gotovo neutralnu plovnost u vodi, ovisno o tome koji se pametni telefon koristi.

Ergonomski dizajn jednostavan je za držanje i korištenje, a sadrži veliku polugu zatvarača i stražnje upravljačke gumbe za jednostavno rukovanje čak i s ronilačkim rukavicama.

Besplatna aplikacija za kameru SportDiver za Android i iOS također nudi način rada za uštedu energije koji privremeno isključuje kameru telefona i zatamnjuje zaslon, a dodir bilo kojeg gumba probudit će ga odmah.

Reprodukcija aplikacije prikazuje fotografije i videozapise u punoj veličini s okomitom trakom minijatura za jednostavno pronalaženje vaših slika. Sve datoteke također se spremaju u snimljene fotografije telefona. Kućište se automatski povezuje s telefonom i aplikacijom SportDiver pomoću Bluetooth Low Energy bežične tehnologije i nudi ultra nisku potrošnju energije koju napajaju dvije AAA baterije (traju preko 50 sati kontinuirane upotrebe).

SportDiver Ultra ima “dvostruke alarme za propuštanje” koji uključuju alarm za unutarnju vlagu i alarm za vakuumski tlak koji upozoravaju ronioca upozorenjima na zaslonu, zvukom i LED signalom u malo vjerojatnom slučaju kada je vodootporna brtva ugrožena pa uređaj detektira pritisak ili vlaga.

Kućište ima novi dizajn interijera koji je manje osjetljiv na vlagu uzrokovanu otvaranjem vratašca u vlažnom okruženju, a ona su zapečaćena TPE O-prstenom i robusnim brtvenim zasunom koji lako i sigurno zaključava vodootporna vrata.

SportDiver Ultra ima sedam opcija za montiranje na stativ 1/4-20, uključen je i odvojivi podvodni filtar za korekciju boje, a dostupan je i SportDiver Ultra PRO 2500 set sa svjetlom i ručkom. Cijena samog kućišta je oko 350 eura, a cijeli set sa svjetlom i ručkom košta oko 820 eura.