Iako je danas ronilački kompjutor svakodnevna stvar na ruci ronilaca i nekima će se izbor konzole umjesto kompjutera učiniti neobičnim, ronilačke konzole imaju svoje poklonike.

Neki ronioci još uvijek ne vjeruju bežičnom prijenosu podataka od transmitera na prvom stupnju regulatora do kompjutera na ruci, a neki žele na ruci nositi nešto drugo (ronilačku svjetiljku, ronilačku tablicu za pisanje, mehanički ronilački sat….). Tako je Scubapro razvio ronilačku konzolu sa svim funkcijama koje ima i njihov novi ronilački kompjuter G2. Konzola ima izbor konfiguracija zaslona koji omogućuje prilagodbu prezentacije podataka pomoću opcija Light, Classic, Full te Graphical kako bi odgovarali vašem individualnom stilu ronjenja. Predviđajući višenamjenski ZHL-16 ADT MB algoritamski program nudi opcije za osam različitih nitrox / trimix mješavina te će zadovoljiti elemente bilo kojeg rekreativnog ili tehničkog ronilačkog scenarija. Manometar prati stanje zraka u boci, a algoritmi za izračunavanje vremena dekompresijskih stanki i mogućeg vremena za boravak na dnu ažuriraju se u realnom vremenu. Tu je i poboljšani, kompletni digitalni kompas, najbolji trenutno dostupan. Postoje i opcije za više vrsta ronjenja, a namještanje je jednostavno jer ne morate skidati nikakve postavke putem interneta.

Najveća preporučena dubina koju podržava Scubapro G2C je 120 metara, a punjiva baterija traje 50 sati ronjenja (ako je u potpunosti napunjena), no mijenjati ju može samo ovlašteni serviser. Ima memoriju od 485MB koja pohranjuje slike, tablice i 1000 sati profila ronjenja. Koristeći USB kabel ili Bluetooth Low Energy sučelje jednostavno preuzmite podatke o ronjenju na telefon ili ručni uređaj (poput smartwatcha), a ako želite podatke prebaciti na PC / Mac koristite LogTRAK softver. Konzola je jednostavno odvojiva pa ju možete ponijeti i bez regulatora, a materijal od kojeg je napravljena izuzetno je otporan na temperaturu i udarce.

+ posts