Scubapro je predstavio svoje novo ronilačko računalo – Aladin 2. Radi se o računalo koje će zanimati rekreativne ronioce, ronioce na dah, tehničke ronioce, ali i one koji rone s rebreatherom.

Aladin A2 ima hibridni zaslon visoke razlučivosti s velikim brojevima što olakšava čitanje pod vodom, čak i u nepovoljnim uvjetima. Uz to, nudi intuitivan izbornik i jednostavne kontrole s četiri gumba.

A2 ima mogućnost bežične povezivosti s više transmitera na ronilačkim bocama pa možete pratiti stanje tlaka plina u svojoj ronilačkoj boci, ali i stanje kod svojih kolega s kojima ste bežično povezani. Tako je izračun preostalog vremena za uron puno točniji, a kako bi parametri bili prilagođeni svakome ponaosob i još precizniji, Scubapro je dodao i remen za praćenje brzine otkucaja srca i tjelesne temperature. Ovi parametri uzimaju se u obzir prilikom izračuna dekompresijskih zastanaka i preostalog vremena za ronjenje pa su podaci koje vidite na zaslonu Scubapro Aladina A2 zaista personalizirani i precizni.

A2 vam omogućuje odabir između šest načina ronjenja: Scuba, Gauge, Freediving, Trimix, Sidemount i CCR. Njegov predviđajući višeplinski ZH-L16 ADT MB algoritam može raditi s osam plinova (21-100% O2) plus dva u CCR načinu. Digitalni kompas kompenziran nagibom omogućuje jednostavnu navigaciju pod vodom ili na površini.

Kada je ronjenje završeno, bežična veza putem Bluetooth LE sučelja omogućuje vam jednostavnu sinkronizaciju s računalom, Macom, Androidom ili iPhoneom za preuzimanje podataka i još mnogo toga.

Zanimljivo, Scubapro je dodao i neke funkcije za sportske aktivnosti na suhom pa su tu pedometar i štoperice, a Aladin A2 prodaje se po cijeni od oko 600 eura.