Novi broj SCUBAlifea možete kupiti na kioscima, u V.B.Z. knjižarama, ronilačkim centrima, putem pretplate te od sada i u našem SCUBASTOREu.

U novom broju donosimo vam pregršt zanimljivih tema i nevjerojatnih fotografija. Intervjuirali smo našeg poznatog rukometaša Nikšu Kaleba koji sada radi kao komercijalni ronilac na Pelješkom mostu. Saznajte kako se roni u uskim pilonima mosta, koje su sigurnosne procedure te što ronioci tamo rade.

Posjetili smo Žirje i preronili podmorje puno iznenađenja, a bili smo i u Mozambiku pa saznajte kako se blatnjava afrička varoš preobrazila u ronilačku oazu za VIP goste.

Dossier 40-og broja donosi vam pregled 11 najpoznatijih podvodnih muzeja, a u vremenu pandemije detaljno smo opisali načine, sredstva i procedure dezinfekcije ronilačke opreme te objasnili kako se zaštititi od korona virusa na ronjenju.

Ljubitelji podvodne fotografije moći će uživati u zaista neobičnim podvodnim prizorima iz objektiva svjetski poznatih podvodnih fotografa u galerijama s natjecanja UN World Oceans Day i osmog Mares Underwater Photo Marathona.

Cave diveri rado će pročitati kako je proteklo ronjenje u najvećoj špilji u Bosni i Hercegovini, a wreck diveri će saznati gdje se nalazi nedavno otkrivena olupina potopljene topničke peniše MAL 6 iz Drugog svjetskog rata – druga olupina u Hrvatskoj (osim legendarnog Peltastisa) na koju se može zaroniti s obale.

Ljubitelja ronilačkih satova uživat će čitajući o jednom od najprestižnijih ronilačkih satova na svijetu – Omega Seamaster 300 (cijena se kreće od šest do 96 tisuća eura)!

Naravno, tu su i kolumne naših redovnih kolumnista, dr. Marija Franolića i dr.sc. Ivana Drviša, ali i mnoštvo drugih zanimljivih tema i vrhunskih fotografija.

Od ovog broja SCUBAlife magazin možete čitati na luksuznom papiru (kao i do sada), ali u na monitoru svoga računala u PDF verziji – posjetite naš SCUBASTORE!

+ posts