U novom broju SCUBAlife magazina...

Pronađite ekskluzivne reportaža s ronilačkih putovanja iz daleke Azije; pročitajte nešto o ronjenju na Krabiju (Tajland), a kao poslasticu pripremili smo vam intrigantnu priču o Layang Layangu – ronili smo oko otoka koji je malezijska mornarička baza.

Underwater Photo Marathon stekao je respektabilnu reputaciju pa u ovom broju slijedi opširno izvješće s ovogodišnjeg koji je završio na Rabu.

Nastavljamo i s rubrikom Dossier u kojoj ćete se upoznati sa svjetskim “celebritijima” koji rone. U rubrici Portfolio putujemo u Sloveniju do našeg dobrog prijatelja i poznanika Grege Verča iz Ljubljane, a seriju o legendarnim svjetskim ronilačkim lokacijama nastavljamo u Sudanu na poznatom brodolomu Umbria – najljepšoj olupini na svijetu, dok se u našem okruženju bavimo arheologijom i zanimljivim brodolomom pored otoka Molata. 

Skoknuli smo i do Bosne da vidimo kakvo je visinsko ronjenje na jezerima na Treskavici. Pročitajte i kako nas se dojmilo novo odijelo iz Rapalla, Maresov Flexa Z – therm, a biološka tema iz pera našeg stalnog suradnika Marinka Babića posvećena je bioraznolikosti riba Jadranskog mora.

Kolumna dr.sc. Ivana Drviša u ovom broju bavi se greškama u pripremi dubinskih ronilaca na dah u natjecateljskom periodu, a kolumna dr. Marija Franolića objasnit će vam koji lijekovi kako utječu na sposobnost ronjenja. Za kraj, znate li koja je najronjenija jadranska olupina? I na to ćete dobiti odgovor listajući vaš i naš SCUBAlife.

+ posts