Nakon godinu dana tajnog planiranja redatelj Martin Scorsese ovog ljeta početi raditi na režiji dokumentarca o drevnim brodolomima Mediterana.

Scorsese ima duboku vezu sa Sicilijom, a tijekom snimanja filma ponovno će se osvrnuti na svoje korijene u Polizzi Generosi, slikovitom rodnom gradu njegovih bake i djeda po ocu (Teresa i Francesco Scorsese emigrirali su u New York na prijelazu u 20. stoljeće).

Dokumentarac koji još nema naslov temeljit će se na istraživanju koje je provela američka arheologinja i tehnički ronilac profesorica Lisa Briggs sa Sveučilišta Cranfield u Velikoj Britaniji. 

Inače, Scorsese je do sada dobio više Oscara za najboljeg redatelja od bilo kojeg drugog živućeg redatelja, a najpoznatiji je po filmovima Raging Bull, Goodfellas, Gangs Of New York, The Irishman, Cape Fear, The Wolf Of Wall Street, Mean Streets, The Departed i Killers Of The Flower Moon. 

Iako je cijeli projekt obavijen velom tajne, nema sumnje da će Scorseseov dodir udahnuti novi život olupinama i povećati popularnost ronjenja na Mediteranu.