Britanski stručnjaci za ronilačka putovanja dodali su Hrvatsku kao ronilačku destinaciju u svoje preporuke za ronjenje za iduću godinu.

Naime, do sada Hrvatsko podmorje uopće nije bilo u preporuci britanskim roniocima. Možemo reći da su tu opet zakazale naše mnogobrojne institucije koje jednostavno ne čine ništa kako bi promovirale Hrvatsku kao ronilačku destinaciju. No, zahvaljujući privatnim inicijativama i ronilačkim entuzijastima, Britanci su napokon dobili preporuku da dođu u Hrvatsku na ronjenje i upoznaju čari našeg podmorja.

FOTO: Damir Zurub
FOTO: Damir Zurub

Ono što je njima posebno zanimljivo su mnogobrojne olupine lako dostupne i rekreativnim roniocima te velika bioraznolikost podmorja i očuvana priroda.

FOTO: Goran Butajla
FOTO: Goran Butajla

Hrvatsku sada napokon vide kao jedan od dragulja jugoistočne Europe, a navode i kako Hrvati iduće godine slave 30 godina neovisnosti. U svojoj preporuci naglašavaju zapanjujući prirodni krajolik Hrvatske koji se kombinira s nevjerojatnom poviješću, razvedenom obalom i mnogobrojnim otocima, otočićima i hridima.

FOTO: Goran Butajla
FOTO: Goran Butajla

Zaključuju kako tirkizne i kristalno čiste vode privlače nautičare, plivače i ronioce, ali samo ronioci imaju privilegiran pristup njegovom podvodnom carstvu. Britancima je važno naglasiti i kako cjelokupan ronilački aranžman u Hrvatskoj nije skup, a pojeftinili su i letovi EasyJetom iz London Gatwicka ili Lutona do Splita.

+ posts